Hyppää sisältöön

Turvallisempi tulevaisuus vesillä: VesiturvallisuusLähettiläät -kampanja käynnistyy

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) ja Suomen Meripelastusseura ovat käynnistäneet sosiaalisen median kampanjan VesiturvallisuusLähettiläät, jonka tavoitteena on vahvistaa tietoisuutta ja ymmärrystä turvallisesta vesillä liikkumisesta. Kampanja ei ole pelkästään tiedonjakoa, se on strateginen aloite, joka keskittyy vesiturvallisuusasenteiden ja toimintatapojen parantamiseen.

Vesiturvallisuuskampanjamme sydämenä toimii monialainen joukko VesiturvallisuusLähettiläitä. Lähettiläät heijastavat vesillä liikkuvien ihmisten kirjoa: mukana on niin nuoria kuin vanhempia, naisia ja miehiä, pelastusalan ammattilaisia ja vapaaehtoisia, kouluttajia sekä eräoppaita. VesiturvallisuusLähettiläät ovat intohimoisia vesillä liikkujia, joilla on vahva halu edistää turvallisuutta vesillä.

Ideana on, että VesiturvallisuusLähettiläät jakavat paitsi tärkeää tietoa ja turvallisuusvinkkejä, myös henkilökohtaisia tarinoita ja tunnelmiaan vesiltä. Päätoimisena julkaisualustana toimii SUH:n Viisaasti Vesillä -kampanjan sosiaalisen median kanavat @viisaastivesilla (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) ja Suomen Meripelastusseuran Instagram-tili @meripelastusseura (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.).

VesiturvallisuusLähettiläät -kampanjaa voit seurata SUH ja Meripelastusseuran sosiaalisen median kanavissa:

Uudet VesiturvallisuusLähettiläät ovat:

Kampanjamme tavoitteet ovat selkeät ja kunnianhimoiset:

  • Edistää vesiturvallisuustietoisuutta: Tavoitteena on lisätä yleisön tietoisuutta vesiturvallisuudesta ja siihen liittyvistä riskeistä, mutta samalla korostaa myös vesillä liikkumisen iloja ja mahdollisuuksia. Haluamme varmistaa, että viestimme on positiivinen ja kannustava.
  • Rohkaista turvalliseen vesillä, vedessä ja veden äärellä liikkumiseen: Kannustamme vesiturvallisuusasenteeseen, hankkimaan oikeat varusteet ja noudattamaan turvallisuusohjeita. Tavoitteena on, että jokainen vesillä liikkuja tietää, miten toimia turvallisesti.
  • Rakentaa yhteisöllisyyttä ja jakaa kokemuksia: Haluamme luoda yhteisön, joka jakaa kokemuksiaan, vinkkejään ja tietoa vesiturvallisuudesta. Yhteisö toimii tukena ja inspiraationa kaikille siitä kiinnostuneille.

VesiturvallisuusLähettiläät -kampanja on SUH:n ja Suomen Meripelastusseuran sitoutumista vesiturvallisuuden edistämiseen. Seuraamalla kampanjaa, saat arvokasta tietoa ja vinkkejä turvalliseen vesillä liikkumiseen. Liity mukaan jakamaan tietoa ja kokemuksia – yhdessä teemme Suomesta vesiturvallisemman.

Niko Nieminen

Viestintäasiantuntija
010 3407 332
niko.nieminen@suh.fi