Hyppää sisältöön

JääturvallisuusLähettiläät

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) on käynnistänyt sosiaalisen median kampanjan JääturvallisuusLähettiläät, jonka tavoitteena on vahvistaa tietoisuutta ja ymmärrystä turvallisesta jäällä liikkumisesta. Kampanja ei ole pelkästään tiedonjakoa; se on strateginen aloite, joka keskittyy jääturvallisuusasenteiden ja toimintatapojen parantamiseen.

Jääturvallisuuskampanjamme sydämenä toimii monialainen joukko jääturvallisuuslähettiläitä (JTL). Lähettiläät heijastavat jäällä liikkuvien ihmisten kirjoa: mukana on niin nuoria kuin vanhempia, naisia ja miehiä, pelastusalan ammattilaisia, kouluttajia sekä erä-oppaita. Jääturvallisuuslähettiläät ovat intohimoisia jäällä liikkujia, joilla on vahva halu edistää turvallisuutta jäällä.

Ideana on, että Jääturvallisuuslähettiläät jakavat paitsi tärkeää tietoa ja turvallisuusvinkkejä, myös henkilökohtaisia tarinoita ja tunnelmiaan jäältä. Julkaisualustana toimii SUH:n Viisaasti Vesillä -kampanjan sosiaalisen median kanava @viisaastivesilla. Kanavan löydät Instagramista, Facebookista ja TikTokista.

JääturvallisuusLähettiläät -kampanjaa voit seurata SUH:n sosiaalisen median kanavissa:

JääturvallisuusLähettiläät:

JääturvallisuusLähettiläät Helsingin Sanomien kuvauksissa. Eva-Lotta Backman (JTL), Vuokko Vuorela (JTL), Matti Huuskonen (HS) ja Niko Nieminen (SUH). Kuva: Helsingin Sanomat / Juha Salminen.

Kampanjamme tavoitteet ovat selkeät ja kunnianhimoiset:

  • Edistää jääturvallisuustietoisuutta: Haluamme lisätä yleisön tietoisuutta jääturvallisuudesta ja siihen liittyvistä riskeistä, samalla korostaen jäällä liikkumisen iloja ja mahdollisuuksia.
  • Rohkaista turvalliseen jäällä liikkumiseen: Kannustamme ihmisiä hankkimaan oikeat varusteet ja noudattamaan turvallisuusohjeita jäällä liikkuessaan.
  • Rakentaa yhteisöllisyyttä ja jakaa kokemuksia: Haluamme luoda yhteisön, joka jakaa kokemuksiaan, vinkkejään ja tietoa turvallisesta jäällä liikkumisesta.

JääturvallisuusLähettiläät -kampanja on SUH:n sitoutumista jääturvallisuuden edistämiseen. Seuraamalla kampanjaa, saat arvokasta tietoa ja vinkkejä turvalliseen jäällä liikkumiseen. Liity mukaan jakamaan tietoa ja kokemuksia – yhdessä teemme Suomen jäistä turvallisemman paikan kaikille.

Kampanjan yhteistyökumppanit:

Lisätietoja kampanjasta antaa:

Niko Nieminen

Viestintäasiantuntija
010 3407 332
niko.nieminen@suh.fi