Hyppää sisältöön

Uimataito

Uimataito ja hyvät vesiturvallisuustaidot antavat vapauden liikkua vedessä, vesillä ja veden äärellä turvallisesti eri vuodenaikoina. Uinti on parhaimmillaan erinomainen liikuntamuoto niin aloittelijalle kuin aktiiviliikkujallekin. Se sopii kaikenikäisille, se on edullista ja sitä voi harrastaa ympärivuotisesti. 

Uinti on elämänkaarilaji, jota on mahdollista harrastaa vauvasta vaariin. Lapsiperheille se on yhteinen lapsuusajan harrastus vauvauinnista lähtien. Moni ikäihminen myös pitää toimintakykyään yllä päivittäisellä uimahallikäynnillä.

Suomessa uimataito määritellään kansalaistaidoksi, joka jokaisen maassamme asuvan tulisi olla mahdollisuus oppia ennen kaikkea liikkuakseen turvallisesti vesillä ja veden äärellä.

Uimataidon oppimiseen Suomessa on monia mahdollisuuksia. Uimahalli ja kylpyläverkosto on kattava ympäri Suomea. Paikalliseen uimahalliin pääsee uimaan edullisesti. Uimahallit, uimaseurat ja paikalliset toimijat järjestävät uimakouluja niin lapsille kuin aikuisille. Parhaiten lähimmän uimakoulusi löydät tutustumalla lähimmän uimahallin tai uimaseuran kurssitarjontaan.

Suomessa kuudesluokkalaisista 55 prosenttia ja yli 18-vuotiaista 53 prosenttia on uimataitoisia.

Uimataitotutkimukset 2022
Oletko sinä uimataitoinen?

Tutkittua tietoa uimataidosta

Sukella uimataitotutkimuksen pariin. Miten uimataito on kehittynyt Suomessa ja mihin suuntaan olemme menossa?

Lue lisää