Hyppää sisältöön

Kampanjat

Viisaasti Vesillä

Viisaasti Vesillä on kampanja turvallisemman vesillä ja jäällä liikkumisen puolesta. Missiona: Yksikään ei huku! Tavoitteena on laajentaa tietoisuutta ja samalla muuttaa turvallisuuskulttuuria vesillä ja jäällä, syventäen yhteistä käsitystä turvallisemmasta liikkumisesta näissä ympäristöissä.

Kampanja toteuttaa monipuolista turvallisuusviestintää eri kanavissa ja tuottaa käytännön läheisiä videoita, ohjeita ja vinkkejä niin vesillä, jäällä kuin veden äärellä liikkujille.  

Viisaasti Vesillä -tapahtumat

Aiemmin yksi Viisaasti Vesillä -kampanjan toimintamuodoista oli joka kesäinen Viisaasti Vesillä -vesiturvallisuuskiertue, joka vieraili eri puolilla Suomea. Kaikille avoimissa ja maksuttomissa aidoissa olosuhteissa pidetyissä näytöksissä esitettiin, kuinka hätään joutunut voidaan pelastaa veden varasta erilaisia apuvälineitä hyödyntäen. Nykyisin erillistä kesäkiertuetta näytöksineen ei enää järjestetä, mutta Viisaasti Vesillä -kampanja jalkautuu mahdollisuuksien mukaan eri tapahtumiin. 

Kampanjaa tukemassa monia tahoja

Viisaasti Vesillä on Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) koordinoima useiden järjestöjen ja viranomaisten yhteiskampanja. SUH:n lisäksi mukana kampanjan toteutuksessa ovat olleet muun muassa Suomen Meripelastusseura (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.), Rajavartiolaitos (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.), Suomen Latu (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.), Suomen Retkiluistelijat, poliisi, sisäasiainministeriön pelastusosasto, Liikenne ja viestintävirasto (Traficom) (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.) ja Merenkulun turvallisuuskoulutuskeskus Meriturva (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.). Pääyhteistyökumppanina on viime vuosina ollut LähiTapiola (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

Kampanjat

Pelastusliivipäivä ja Hukkumattomuudenlupaus ovat kampanjoita, jota Viisaasti Vesillä -ryhmä koordinoi. Maailman hukkumisten ehkäisyn päivä on Maailman terveysjärjestön (WHO) globaali kampanja. Viisaasti Vesillä -ryhmä on ottanut tehtäväkseen tuoda tämän kampanjan tavoitteet ja viestin esille Suomessa

Hukkumattomuudenlupaus

Hukkumattomuudenlupaus on lupaus sinulle itsellesi ja lähimmäisellesi nauttia vesillä ja veden äärellä liikkumisesta turvallisesti.

Maailman hukkumisten ehkäisyn päivä 25.7.

Kansainvälinen kampanja hukkumisten ehkäisytyön tärkeydestä.

Pelastusliivipäivä

SUH:n koordinoima kampanja pelastusliivien tärkeydestä.