Hyppää sisältöön

5.6.2017 | LähiTapiola ja SUH lahjoittavat sata pelastusrengasta Suomen rannoille

Suomessa hukkuu vuosittain edelleen 150–200 ihmistä, mikä on asukaslukuun suhteutettuna selvästi enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Lähes kolmasosa hukkuu putoamisen tai veteen luiskahtamisen seurauksena. Uimataidon lisäksi hyvät vesiturvallisuustaidot ja varusteet, kuten oikein sijoitettu pelastusrengas, ovat tärkeässä roolissa näiden hukkumiskuolemien ennaltaehkäisemisessä

– Suomessa vietetään erittäin paljon aikaa vesillä ja niiden äärellä. Vesistöt ovat iso osa identiteettiämme. On hienoa, että tämän lahjoituskampanjan myötä voimme konkreettisesti edistää jokaisen täällä asuvan vapautta liikkua vesillä ja veden äärellä turvallisesti, iloitsee SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen.

– LähiTapiola haluaa tehdä suomalaisten elämästä turvallisempaa. Lahjoittamalla pelastusrenkaita haluamme omalta osaltamme tehdä suomalaisten kesänvietosta turvallisempaa. Elämänturvayhtiönä konkreettinen turvallisen ympäristön edistäminen on tärkeää LähiTapiolalle, sanoo projektijohtaja Antti Määttänen LähiTapiolasta.

Ehdotuksia paikoista, joissa olisi hyvä olla pelastusrengas, mutta josta se vielä puuttuu tai jossa nykyinen rengas on huonossa kunnossa, voivat tehdä sekä yksityishenkilöt että yhteisöt. LähiTapiolan ja SUH:n asiantuntijat valitsevat pelastusrenkaiden paikat tehtyjen ehdotusten joukosta. Renkaat toimitetaan kesän 2017 aikana.

Ehdotuksen voi tehdä lahjoituskampanjan nettisivuilla: www.viisaastivesilla.fi/100pelastusrengasta

Lisätiedot:                                                                                                                         

Kristiina Heinonen
toiminnanjohtaja, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto
puh. 040 521 3282
kristiina.heinonen(at)suh.fi

Antti Määttänen
projektijohtaja, LähiTapiola-ryhmä
puh. 0400 568 588
antti.maattanen(at)lahitapiola.fi

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto on vuonna 1956 perustettu koulutus- ja valistusorganisaatio, jonka perustehtävänä on uimataidon, vesiturvallisuuden ja olosuhteiden edistäminen. Jokaisella tulee olla mahdollisuus oppia uimaan ja ennakoimaan mahdollisia vaaratilanteita sekä riittävät tiedot ja taidot itsensä tai toisen pelastamiseen veden varasta. Uimataito ja hyvät vesiturvallisuustaidot antavat vapauden liikkua vedessä, vesillä ja veden äärellä turvallisesti eri vuodenaikoina. Kaikilla on oikeus nauttia vedestä. www.suh.fi (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)

LähiTapiola-ryhmän tehtävänä on turvata asiakkaidensa elämää ja menestystä. Visionamme on tarjota suomalaisille turvallisempaa ja terveempää elämää. Elämänturva merkitsee asiakkaillemme kokonaisvaltaista ja ennakoivaa palvelua. LähiTapiola on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva, asiakkaiden omistama yhtiöryhmä, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita. LähiTapiolan tuotteet ja palvelut kattavat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelut. Olemme myös yritysten riskienhallinnan ja henkilöstön työhyvinvoinnin ammattilainen. www.lahitapiola.fi (Vieraile ulkoisella sivustolla. Linkki avautuu uuteen välilehteen.)